Закупили сте си велосипед и искате да изпробвате всичките му възможности? Търсите силни преживявания в градската среда? Ако отговорът е „да“, препоръчваме Ви велосипеда BMX! Въпреки че BMX е особено любим на младите хора, всеки може да използва този велосипед. В тази статия ще ви запознаем с всички предимства, довели до популяризирането на този велосипед по целия свят.

Къде можете да карате BMX

Някои градове имат специално проектирани места, които ви позволяват да практикувате различни дейности (Скейт паркове). Обикновено са населени както от колоездачи, така и от любители на други спортове като скейтборд, ролкови кънки или тротинетки.

 Моделите на велосипеда BMX са популярни сред тийнейджърите и са поставили началото на градската (Urban) култура. Това е спорт, който вече се е формирал сред младежите, които постоянно тренират и изпробват предимствата на BMX в стрийт средата.

Специални компоненти на BMX велосипедите


Относно цената на велосипедите, можем да говорим за достъпност в зависимост от модела и съответната марка. Този тип велосипеди са изградени с висококачествени компоненти, които надеждно дават увереност заради трайността и издръжливостта си. 

Велосипедът BMX е направен точно за единични вериги, под формата на половин тръби, върху които се изпълняват технически и ефектни трикове. Конструкцията му значително помага за точността на тези каскади, които осигуряват лекота при използването му. Моделът е с по-малки размери, оборудван с малки колела, идеални за изпълнение на желаните трикове.Велосипедът е лек, а рамката предлага лесна достъпност. Разстоянието между кормилото и седалката е по-голямо, отколкото при други велосипеди, което позволява гъвкавост при изпълнение на движенията.

BMX велосипедите са:
  • подходящи за градския/стрийт живот;
  • идеални за хора, които се увличат по каскади и трикове;
  • подходящи за всеки, който иска да се впусне в ново спортно начинание.
Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.