Ако си задавате въпросите:
1. Какво е това електрически велосипед?
2. Как точно функционира? 
3. Не е ли само за стари и трудноподвижни хора или такива които ги мързи?
4. С електрически велосипед аз ще мога ли да се натоваря, тъй като искам да спортувам? 
5. Каква е ползата от електрическото колело все пак?

То ние от екипа на VELOMASTERS имаме какво интересно да Ви споделим за електрическия велосипед и къде попада той в нашето ежедневие!

С всяка изминала година трафикът в големите градове става все по-натоварен, а придвижването в града е истинско предизвикателство. Всички знаем, че велосипедът е прекрасна, здравословна и еко съобразна алтернатива на автомобила или градския транспорт, но невинаги сме готови да изминем по-далечни разстояния с него, особено когато сутрин бързаме за работа. 

Тук идва ролята на електрическия велосипед. С него дори любителите на колоезденето без тренинг, с лекота могат да поддържат скорост от около 40-50км./ч., в продължение на около 80км, с едно зареждане, като забележете:
 - сами избирате КОЛКО и КОГА да се натоварите! 

Това е ключовото стойностно предложение на електрическото колело


Как работи ?

 - С най-добрия електромотор и батерия на BOSCH, както и със специална система за подпомагане на педалирането. 
При истинските ел. колела е необходимо да въртите, за да се движите, като системата добавя натиск към педалите спрямо силата, с която натискате и спрямо избраната степен (Eco, Tour,... turbo)

Употреба и приложение

Спомняте ли си моментите, в които вече сте карали няколко часа и умората започва да ви застига (тайно ви прошепва - "хайде да обръщаме, че няма да можем да се върнем"). Е с електрическия велосипед увеличавате степента на подпомагане и карате още 50-60км, като не само си доставяте повече удоволствие, но и в крайна сметка подобрявате физическото си представяне.
Резултатът е по-висока скорост и незабравимо изживяване, което всеки заслужава да опита! 

С електрическо колело:
- Тренирате по-ефективно, отколкото с обикновен велосипед 
 - Придвижвате се по-лесно и по-бързо, като е особено удобно за пътуване до работа и обратно. 
 - Спестявате от разходите за транспорт. 

Разгледайте най-добрите модели тук

Предимства на електрическите велосипеди

  • Захранват се с батерия, която се зарежда стандартно, в обикновен контакт. ТОП моделите Bosch PowerTube Ви позволяват да изминете разстояние около 100км с едно зареждане. 
  • Осигуряват по-бърз и по-здравославен начин на придвижване в големите градове, а удоволствието от карането в планина е УТРОЕНО, в сравнение с това от карането на обикновен планински велосипед.
  • Ако искате да се натоварите - изключвате системата за подпомагане на педалирането.
    Ако искате да си спестите потта по челото преди работа - включвате на по-висока степен.
  • Бързина. Нетрениран колоездач може да достигне скорости от около 50км./ч при турбо режим, а има и възможност за "чипиране" на велосипедите, което премахва тяхното фабрично ограничение.
  • Лесен е за употреба. Нямате нужда от свидетелство за правоуправление, за да го карате,а скоростите и всички функции се контролират от дисплея.

Недостатъци на електрическите велосипеди

  • Тегло - Електрическите велосипеди са по-тежки от стандартните планински и градски велосипеди, но това може да се разглежда и като ключово предимство - повече натоварване при изключено подпомагане от мотора.
Заявете тест райд в София/Русе
Ел. велосипеди с твърда рамка
Ел. велосипеди с пълно окачване

Независимо обаче дали ще спрете избора си на стандартен или на електрически велосипед, ние от екипа на VELOMASTERS Ви пожелаваме едно страхотно пътешествие. Сигурни сме и че знаете, че карането на колело действително дава положителен отзвук както върху вашия, така и върху живота на другите.
Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.