Ако сте от хората, които са загрижени за околната среда, за собственото си здраве и си задавате въпросите:
1."Какво е това електрически велосипед?"
2."Той сам ли се движи? Не е ли за стари и трудноподвижни хора бе ?" 
3."Аз ще мога ли да се натоваря, тъй като искам да спортувам ? 
4."Каква е ползата от електрическото колело все пак ?"

То ние от екипа на VELOMASTERS имаме какво интересно да Ви споделим за електрическия велосипед и къде попада той в нашето ежедневие!

С всяка изминала година трафикът в големите градове става все по-натоварен, а придвижването в градската джунгла е истинско предизвикателство. Всички знаем, че велосипедът е прекрасна, здравословна и еко съобразна алтернатива на автомобила или градския транспорт, но невинаги сме готови да изминем по-далечни разстояния с него, особено когато сутрин бързаме за работа. И тук идва ролята на електрическия велосипед. 

С електрическо колело, дори любителите на колоезденето без тренинг сред нас, с лекота могат да развият скорост от около 30-40км./ч., като забележете - сами избираме КОЛКО и КОГА да се натоварим, тъй като истинските електрически велосипеди имат възможност за избор между няколко степени на подпомагане на педалирането, както и опция за пълно изключване на помощта.

Ако питате нас, и стандартният, и електрическият велосипед са прекрасен начин да се движим в градската среда, но удоволствието от карането на качествен електрически велосипед, като тези на КТМ или пък градските ел. колела на MBM е несравнимо, с това от обикновените. 

За нас планинските електрически велосипеди на КТМ са синоним на качество и съвършена изработка и точно за това и сме избрали да станем техен основен дистрибутор за България.

 Спомняте ли си моментите, в които вече сте карали няколко часа и умората започва да ви застига (тайно ви прошепва - "хайде да обръщаме, че няма да можем да се върнем"). Е с електрическия велосипед увеличавате степента на подпомагане и карате още 50-60км, като не само си доставяте повече удоволствие, но и в крайна сметка подобрявате физическото си представяне. 

Всички електрически велосипеди KTM идват с електрическа система (батерия и мотор) от Bosch, като ви дават възможност да избирате няколко степени (от помощ при бутане до турборежим). 

Електрическите колела работят на следния принцип: прилагате сила към педала, мотора взима ток от батерията и добавя към вече приложената от вас сила - допълнителна. Резултатът е по-висока скорост и незабравимо изживяване, което всеки заслужава да опита!

Предимства на електрическите велосипеди

 • Захранват се с батерия, която се зарежда стандартно, в обикновен контакт. Това ви спестява немалко средства, особено след инфлацията и покачването на горивата в началото на 2022г.
 • Осигуряват по-бърз и здравославен начин на придвижване в големите градове, а удоволствието от карането в планина е УТРОЕНО , в сравнение с това от обикновен планински велосипед.
 • Ако искате да се натоварите - изключвате системата за подпомагане на педалирането.
  Ако искате да си спестите потта по челото преди работа - включвате на по-висока степен.
 • Бързина. Нетрениран колоездач може да достигне скорости от около 50км./ч при турбо режим, а има и възможност за "чипиране" на велосипедите, което премахва тяхното фабрично ограничение.
 • Лесен е за употреба. Нямате нужда от свидетелство за правоуправление, за да го карате,а скоростите и всички функции се контролират от дисплея.
 • В зависимост от модела - може да изминете разстояния от 80-100+ км. с подпомагане от мотора. 

Недостатъци на електрическите велосипеди

 • Цената. 
  В сравнение с обикновените, електрическите велосипеди са по-скъпи, но пък напълно оправдават своята стойност.
 • Теглото. По-тежки са от стандартните планински и градски велосипеди, но това може да се разглежда и като предимство (повече натоварване при изключено подпомагане от мотора)
Независимо обаче дали ще спрете избора си на стандартен или на електрически велосипед, ние от екипа на VELOMASTERS Ви пожелаваме едно страхотно пътешествие. Сигурни сме и че знаете, че карането на колело действително дава положителен отзвук както върху вашия, така и върху живота на другите.
Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.