Въведение

Голямото разнообразие от продукти, налични във всеки магазин за велосипеди може да бъде объркващо. 

В действителност много от хората карат своя велосипед в ежедневните си дрехи, вероятно само с раница. 

Ако обаче карате редовно, независимо дали за да поддържате форма или за пътуване до работното място, има редица аксесоари за колоездене, които могат да направят времето ви на две колела по-лесно, по-безопасно и по-удобно. 

Някои са от съществено значение, докато други, е препоръчително да притежавате!

  Вело аксесоари

  Бутилки и тубоносачи

  Всички любители на колоезденето знаем ползите и удобството, което ни дават бутилките и тубоносачите.
  Задължителен аксесоар за разходки на по-дълго разстояние и в горещите летни дни. При нас може да намерите  италианските бутилки за велосипед ELITE, които са с високо качество на пластмаса, подходящи за многократна употреба!
  Поставките за бутилки са универсални и най-често биват пластмасови, като при нас може да откриете и карбонови тубоносачи

  Към бутилки и тубоносачи

  Велоключалки

  Ако ви се наложи да оставите велосипеда си на улицата в България, препоръчително е да го заключите и инвестирането в качествено заключващо устройство за велосипед е малката цена, която трябва да платите, за да избегнете потенциалните главоболия. 
  Най-разпространените велоключалки представляват метално въже обвито в прозрачна или оцветена гума с различна дължина. Всички знаем, че няма как да предотвратим кражба от добре подготвен "крадец", но можем значително да намалим шанса велосипедът ни да изчезне, докато сме го оставили без надзор.

  Към велоключалки

  Светлини

  Светлините за велосипед са от първа необходимост и смятаме, че са задължителен аксесоар за всеки отговорен на пътя колоездач. Същестуват два вида - такива, които светят силно и увеличават видимостта, както и рефлекторни, които само отразяват светлината.

  За всички, които мразят да купуват нови малки батерийки за своите светлинки, голяма част от комплектите на Spanninga идват с USBзахранване и могат да се зареждат с адаптера на вашия мобилен телефон!

  Към светлини

  Екипировка

  Екипировката за колоездене не е задължителна за всеки любител, но прави преживяването по любимите планински трасета много по-добро, а при професионалните колоездачи играе ролята на допълнителна аеродинамична оптимизация.

  Към екипировка

  Основни видове екипировка за колоездене

  Макар и не задължителни, някои от елементите на екипировката за колоездене са силно препоръчителни за осигуряването на вашата безопасност и комфорт

  Дрехи

  Прилепналите по тялото дрехи за колоездене не са по вкуса на всеки.

  Te обаче от своя страна осигуряват изключително удобство, 
  като ефективно отвеждат потта от тялото, доказано подобряват представянето при състезания и разбира се събират погледите на минувачите!

  Към дрехи за колоездене

  Каски

  Каската за колоездене е най-важната част от екипировката на всеки колоездач. 

  В някои държави, за да карате велосипед по пътя, тя е задължителна със закон, а за любителите на екстремното uphill и downhill колоездене в гората, full face каските са абсолютна необходимост! 

  Към каски

  Очила

  Ако някога се имали нещастието да карате без очила през летните месеци, значи знаете защо са силно препоръчителни. 

  Тук не говорим въобще за светлината от слънцето, а за опасността от прашинки, насекоми и боклуци, които сякаш винаги намират вашите очи и то когато карате с висока скорост.

  Към очила за колоездене
  Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
  Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.