Какво е байк фитинг? 


IDMatch байк фитингът е високотехнологичен метод за анализ и определяне на правилните размери на всички вело компоненти, посредством 3D анализ на костната структура и движение в реално време. Машината за байк фитинг елиминира човешката грешка на 100% и гарантира максимален комфорт по време на каране.

Изключително горди сме, че можем да Ви осигурим единствената байк фитинг система в цяла Източна Европа!


1. Байк фитингът ще Ви помогне в случай, че изпитвате болка по време на колоездене или желаете да облекчите дадена мускулна група, вследствие на предишна травма. 

2. Байк фитингът ще Ви помогне ако сте състезател, който има нужда да извлече максимума от своя велосипед! 
Анализът ще Ви даде насоки за правилните размери на отделните компоненти, спрямо Вашата костна структура, височина, килограми и ниво - значително подобрявайки Вашето представяне на шосето или пистата.

3.
Байк фитингът е най-точният, най-лесният и най-бързият начин да изберете правилния велосипед или да настроите правилно Вашия собствен!

Той се прави посредством специална машина, която определя точния размер на велосипеда и всички негови компоненти, спрямо Вашите нужди. Процесът отнема около 30 минути, в зависимост от необходимото автоматично калибриране на машината по време на каране.

Чрез машината се нагласят точно закопчалките на педалите, височината на седалката, дължината на лапата, курбелите, размера на рамката и всички други компоненти. Машината за байк фитинг проверява позицията, която заемате по време на каране и анализира хода на педалите, за да определи в кои области може да се подобрите. 
Ако изпитвате болка или сте имали травма - задаваме ги в настройките на машината и тя се калибрира, за да даде правилните размери, които ще облекчат дадения крайник / зона. 


Ползи на услугата 


  • Машината за байк фитинг елиминира човешката грешка на 100%! Тя определя точните размери на вело компонентите спрямо 3D анализ на костната структура и движението. 
  • Ако сте опитен шосеен колоездач, анализът на машината ще ви даде съвети как да подобрите своето представяне на пътя!  
  • Ако се колебаете в избора на велосипед, байк фитингът ще Ви даде отговор, за това кой е най-добрия избор за Вас! 
    В нея са заложени над 300 различни марки и над 10 000 продукта
  • Байк фитингът Ви дава възможност да ЕЛИМИНИРАТЕ болките при колоездене, както и да облекчите зони с предишни травми.  
  • Байк фитингът предотвратява проблеми със ставите и мускулите в дългосрочен план, които могат да възникнат, в следствие на погрешна стойка по време на педалиране или неправилни размери на отделните компоненти на велосипеда.


В желанието си да разработят перфектния байк-фит, Selle Italia и професор Лука Бартоли от Egroview се превърнаха в партньори, които създадоха своя собствена полу автоматизирана система за фитинг, известна като ID Match Bike Lab. 

Selle Italia и професор Бартоли премахват елемента на човешката грешка, чрез използването на камера за 3D моделиране, за да се измери тялото на колоездача и да се определи с точност ъгъла, под който се движат ставите. Двамата партньори подобряват байк-фитинга и в още едно отношение – поради факта, че целият процес по измерването е автоматизиран, цялостен фитинг отнема от 30 минути, до час, вместо обичайните два или три часа.

Как работи ?

3D Сканиране

Използвайки 3D сканиране, тази машина може да определи с точност размерите на всеки един велосипедист.
 Изчисленията на симулатора се обновяват самостоятелно в реално време и софтуерът автоматично определя точките на ставите, установявайки ъглите на движение и скоростта, с която се променят.

Софтуер

Цялостното триизмерно сканиране на тялото подобрява точността на измерване и позволява анализирането на движението от три различни гледни точки. 
Софтуерът автоматично разпознава точките, в които са разположени ставите на тялото и определя дължината на крайниците на велосипедиста.

Не допуска грешки

Директната връзка между софтуера и програмата SmartBike позволява на системата самостоятелно да променя настройките по време на самото измерване. 
Това е първият научен автоматичен скенер и самонастройваща се байк-фитинг система в света. Разполага с база данни от над 300 различни марки и 10 000 продукта.



Кога се прави байк фитинг


В идеалния случай байк фитинг се прави преди да закупите велосипед, за да разберете коя е правилната рамка, цолаж на гумите и размерите на всички други компоненти.В базата данни на машината и нейния софтуер са включени над 10 000 различни продукта и 300 различни марки, включително KTM, Pinarello, Bianchi и други познати брандове, лидери в света на колоезденето. Байк фитинг софтуерът ще определи най-подходящите за вас, като при нас има възможност да настроите и вече съществуващ велосипед!
Ако вече имате велосипед (планински, шосеен, градски) или пък се подготвяте за предстоящо състезание и искате най-оптималната окомплектовка, може да използвате данните от машината, за да направите необходимите промени, както и ако изпитвате болка по време на колоездене.

Цена на услугата


200лв.
1. За всеки закупен велосипед от нас на цена над 1500лв. получавате услугата БЕЗПЛАТНО!2. При групово записване на 5+ души може да се възползвате от отстъпка!Запишете час - 089 332 1313
Байк фитингът се извършва във физически магазин VELOMASTERS - гр. София, Бул. България 110, кв. Манастирски ливади
Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.